Thursday, January 3, 2013

Aku, Ain, dan Terengganu : Part 4

salam 'alaik!
first week yang menggugah jiwa...hehehe...bile terlalu ramai yang 'suke' sangat kat kite, memang gini la jadinye...=='

okeh!malas wa nak pikir...wa nak concentrate ngan cite wa...hehehe...
wa janji nak sambung cite pasal malam yang sangat aku rindukan sekarang...hehehe...

malam tu, lepas Maghrib, kami tunggu Najmi datang amek untuk pegi majlis yang menjadi antara sebab Najmi beria-2 suruh aku turun Terengganu tuh...aku ngan Ain memang excited gile pasal malam tuh...sebab dah lame tak dengar nasyid live on stage...hehehe...

so, kami pon pi la masuk dewan DESSO...kurang lebih macam dewan sharodz laaa...cumenye dewan sharodz lebih kelebarannye...XD

dewan pe ekk?dah lupe name...=='
you guys can see the instruments arranged on the stage...huhuhu...kami yang memang nasyid maniac nih sangat-2 teruja tunggu majlis tu start...and at the same time, ku dapat jumpe mak Faez...sangat comel! sangat suke tengok muke dia...hehehe...and seriously si anak tu sepesen ngan mak nyer...hehehehe...

ku gune gambar laaa yek! majlis pun bermulaaaaaaa....

bersama pengacara anda... Ustaz Roslan dan Najmi Faiz! XD

persembahan pertama: intro daripada Syabaabul Faizin 2012
introducing (from left): Syawal, Syafiq, Zamhur, Fadhil, Arif, Fakrurazi, Faais

persembahan anak-2 cilik Soutul Syakirin

Rhyme of Iman! memang gempaq!!
introducing (from left): Amirul, Tarmizi, G-me, Malikie, Faezzuddin
djembe player: Mubin

again...Syabaabul Faizin with their songs...
introducing (from left): Syafiq, Fadhil, Arif, Syawal, Faais

persembahan daripada Cahaya Hati
okeh....dapat rase tak keseronokan mendengar gema alunan nasyid?hehehehe...kami excited gile!hehehe...kaaannn ko sampai gile...abess laaa...=='

oh...sabar...kat bawah ni ade lagi...semakin malam semakin rancaq wa cakap sama lu beb!XD

haaaaa...the best of the best! drum circle! circle laaa sangat...
it's more like 'drum sickle'! sbb susunan bentuk sabit!
hehehehe...tapi memang asikkkkkkk bangat!!!^^
kaaan???sape teruja angkat tangan!hehehe...yang tak tu, dok diam yek...jangan nyebok!hehehehe...
and menutup malam SERIBU SINAR tuh ialah persembahan Nawaitu menampilkan Rhyme of Iman feat. AFU! happenig gilossss!!!rase cam nak jerit "ulang3!!!"hehehe...tapi ku perempuan, dok diam-2 sambil menikmati keindahan alunan dakwah yang diorang sampaikan dengan hati yang sangat 'Masya Allah...Masya Allah... Masya Allah!'

'Nawaitu' with Rhyme of Iman feat. AFU
introducing (from left): Syafiq Hakimi (AFU) , Amirul, Faezzuddin, G-me, Tarmizi, Malikie
okeh. sorry sangat-2 sebab yang diintroduce sumenye penyanyi jek...tapi takpe...through this pic of the percussionists, i'll let you guys know sape-2 yang mungkin berada di baris belakang tu yek! here we go!^^

okeh!
introducing (from left): Fakhri (AFU), Faezzuddin, Harith,, Zamhur,
Malikie, Tarmizi,  Arizul, Fakrurazi, Syazwan (AFU)
sebab tu laaa wa berani cakap yang wa sangat-2 suke!!!hehehe...happening sangat!!!rindunye Ya Allah!='(

selesai aje majlis tuh, aku tak bergerak mane pun...aku asek laaa cakap ngan Ain 'best sangat! nak lagi!' dan seumpamanye...hehehe...keterujaan tak hilang sampai la ni...terima kasih atas jemputan ini!!!sangat-2 bermakna!XD

and suke part yang semua orang konon-2 serbu kat kitorang...hik3...yang terkujat sebab lom jumpe dari awal pun ade...kelakar gelagat masing-2...tapi ia kenangan terindah!terima kasih!terima kasih!terima kasih!sayang korang sangat-3!!!

tapi tu laaa...yang paling tak ley blah...after the drum circle, set AFU kene tunggu kat atas stage dulu taw...sebab konon-2 pengacara nak berkenalan laaa...oke la tuh...tup-2 si Najmi boleh panggil aku ngan Ain naik stage jugak perkenalkan diri!adehhhh...==' time ni yang buat aku rase nak sekeh laju-2 pale si Najmi...kuwang asam!=p demi tidak memalukan rakan nih, aku pon naik laaa ngan Ain and kenalkan diri sket-2...(yang AFU 3 orang kat bawah dok tepuk tangan...korang maenkan aku yek...siap korang!^^)

selesai semua tetamu makan jamuan ringan yang diorang sediakan (memang grand laaa kaann...ajak datang siap dapat makan cream puff okeh!=='), kitorang pun dapat ler makan nasi goreng ayam Zamhur...hik3!aku baru taw Zam yang ayam tuh datang dari kedai hang...sedap!mekaseh!^^

dalam pale time tu set nak lepak ngan diorang sume lame-2...tapi Najmi hantar balik gak...tak pasti yang laen berkumpul lagi or tak...kalo diorang sambung berkumpul pastu, memang ku jeles maksima la kaaannn!!!huhuhu...sebab cam banyak nak borak ngan semua orang tapi mase singkat sangat...='(

okeh!cukup wat mase nih. nantikan Aku, Ain, dan Terengganu: Finale! salam 'alaik!^^

1 comment:

  1. Bez sgt....
    Hahaha...
    Sile sambung teruja sgt..hahaha

    ReplyDelete